Stekt speilegg med chili crisp
Så enkelt, men så godt! Trenger du noe raskt? Stek egg over chili crisp. Det blir sinnsykt godt.
1 porsjon
Ingredienser
1 ss chili crisp
1 ts rapsolje
2 store egg
1 vårløk
1/2 ts sesamfrø
1 klype salt
Varm bolle ris, til servering (valgfritt)
Toastet surdeigsbrød (valgfritt)
Ha chili crisp og rapsolje i en non-stick stekepanne. Sett platen på middels lav varme og la oljen bli varm. Den skal være godt oppvarmet, men ikke ryke.
Fordel oljen og chilicrispen jevnt ut i pannen. Knekk eggene forsiktig i pannen og dryss over litt salt. La eggene steke uten å røre, til eggehviten er fast, plommen myk og kantene sprø, ca. 3–5 minutter. Juster varmen ned om chili crispen begynner å bli for mørk.
Ha eggene over på en tallerken, over toast eller en bolle med ris. Topp med vårløk og ristet sesamfrø.