Smashed poteter med chili crisp-majo

Knasende sprø smashed poteter med parmesan og en sinnsykt god chili crisp-majo


3-4 porsjoner


Ingredienser

  • 600 g små gule poteter

  • 1 ss olivenolje

  • ½ ts hvitløkspulver

  • ½ ts paprikapulver

  • ½ ts salt

  • ¼ ts nykvernet pepper

  • 3 ss smør, smeltet

  • 1-2 ts chili crisp

  • 60 g revet parmesan (delt i 30 g + 30 g)

Til dressingen:

 
  1. Kok potetene. Tilsett 1 ss salt. Kok opp på middels høy varme og la potetene koke til de er møre, ca. 15 minutter. Hell av vannet og avkjøl i 10 -15 minutter.

  2. Sett ovnen på 220°C.

  3. Ha potetene til en bolle og bland inn olje, hvitløkspulver, paprikapulver, salt og pepper. Bland krydderne godt inn i potetene.

  4. Fordel potetene på en stekebrett. Bruk bunnen av et glass til å trykke hver potet flat til ca. 1 cm tykkelse.

  5. Bland det smeltet smør med chili crisp og 30 g parmesan. Pense blandingen jevnt over potetene.

  6. Stek potetene i 25 minutter til de er gylne og sprø.

  7. Ta ut platen og dryss over de resterende 30 g parmesanen. Stek videre i 3-5 minutter til parmesanen er gyllen.

  8. Lag dressingen. Bland majones med Nam chili crisp og honning. Smak til med riseddik.

  9. La potetene hvile i 5-10 minutter for maksimal sprøhet. Pynt gjerne med hakket vårløk, sorte sesamfrø og enda mer parmesan og chili crisp. Server med dressingen ved siden av.

Neste
Neste

Stekt speilegg med chili crisp