Smashed poteter med chili crisp-majo
Knasende sprø smashed poteter med parmesan og en sinnsykt god chili crisp-majo
3-4 porsjoner
Ingredienser
600 g små gule poteter
1 ss olivenolje
½ ts hvitløkspulver
½ ts paprikapulver
½ ts salt
¼ ts nykvernet pepper
3 ss smør, smeltet
1-2 ts chili crisp
60 g revet parmesan (delt i 30 g + 30 g)
Til dressingen:
3 ss majones
1-2 ss Nam chili crisp
1-2 ts honning
1 ss riseddik
Kok potetene. Tilsett 1 ss salt. Kok opp på middels høy varme og la potetene koke til de er møre, ca. 15 minutter. Hell av vannet og avkjøl i 10 -15 minutter.
Sett ovnen på 220°C.
Ha potetene til en bolle og bland inn olje, hvitløkspulver, paprikapulver, salt og pepper. Bland krydderne godt inn i potetene.
Fordel potetene på en stekebrett. Bruk bunnen av et glass til å trykke hver potet flat til ca. 1 cm tykkelse.
Bland det smeltet smør med chili crisp og 30 g parmesan. Pense blandingen jevnt over potetene.
Stek potetene i 25 minutter til de er gylne og sprø.
Ta ut platen og dryss over de resterende 30 g parmesanen. Stek videre i 3-5 minutter til parmesanen er gyllen.
Lag dressingen. Bland majones med Nam chili crisp og honning. Smak til med riseddik.
La potetene hvile i 5-10 minutter for maksimal sprøhet. Pynt gjerne med hakket vårløk, sorte sesamfrø og enda mer parmesan og chili crisp. Server med dressingen ved siden av.