Dumplings i kokoscurry med chili crisp

Denne retten har alt jeg elsker: saftige dumplings og kremet rød currysuppe. Men hemmeligheten? En liten skje av chili crispen vår på toppen. Den smelter inn i suppen, og gjør hele retten hundre ganger bedre. Dette er comfort food du vil lage flere ganger! Du trenger ikke å lage dumplings fra bunnen av - frosne funker også bra hvis du har dårlig tid.


4 porsjoner


DUMPLINGS

400 g svinekjøttdeig
400 g kinakål (en middels stor kål)
1 ss salt
1 vårløk, finhakket
1 ss ingefær, finhakket
2 hvitløkfedd, finhakket

1 ss maisenna
2 ss østerssaus
2 ss lys soyasaus
2 ss riseddik
1⁄2 ts sort pepper
1 pakke wontonark/gyozaark

CURRYSUPPE
2 ss nøytral olje
3 ss rød currypaste (2 ss hvis du vil ha den mildere)
8 dl kokosmelk
2 dl vann
1 ts gurkemeie
2 ss fiskesaus
3 ss sukker
1-2 ss limesaft

Grønnsaksalternativer:
Her kan du ha i hvilke grønnsaker du ønsker. Her er mine anbefalinger:
Bok choi
Sukkererter
Aspargesbønner
Paprika
Squash

Tilbehør (valgfritt)
NAM Chili Crisp
en neve frisk koriander, finhakket
vårløk, finhakket
sesamfrø
lime

 

Lag dumplingene. Del kinakålen i to på tvers. Kutt bladene i strimler og legg dem over i et dørslag. Skyll kålen godt og dryss over 1 ss salt. La kålen ligge i ca. 20 minutter mens du gjør klart resten. Finhakk vårløk, ingefær og hvitløk. Klem ut alt vannet av kinakålen. Ha kjøttdeigen i en bolle og bland inn finhakkede grønnsaker. Tilsett maisenna, østerssaus, lys soyasaus, riseddik og pepper.

Fordel fyllet på dumplingarkene. Beregn ca. 1⁄2 ss fyll per ark. Pensle vann langs kanten på den ene siden, brett deigen sammen, klem lett og lag 1 folde folder i hver side langs kanten (se video). Når alle dumplingene er ferdigbrettet, er de klar for og kokes.

Ha olje i en stor kjele. Tilsett currypaste og rør godt om til du får en jevn blanding. Tilsett kokosmelk, vann, gurkemeie, sukker, fiskesaus og limesaft. Kok opp og la suppen småkoke i 10-15 minutter. Ha i ønsket mengde dumpling og la det koke i 7-8 minutter. Smak til med sukker, fiskesaus og limesaft. 

Ved servering, ta over en teskje med NAM chili crisp for ekstra smak.

TIPS 1: Stek gjerne en liten prøvebit for å smake om fyllet er nok krydret.

TIPS 2: Det kan være du vil ha flere dumplings enn det er plass til i suppen. Da kan du koke dem separat i en egen kjele med lettsaltet vann. Dette sikrer at de blir gjennomkokt uten at suppen blir for full. Alternativt kan du fryse de ekstra dumplingene. Legg dem på et brett og frys dem enkeltvis, og når de er gjennomfrosne, kan de overføres til en frysepose. De kan oppbevares i fryseren i opptil 3 måneder, og kokes rett fra frossen tilstand når du trenger dem.

TIPS 3: Har du ikke en asiatisk dagligvarebutikk i nærheten? Du får kjøpt wonton­ og gyozapapir i flere norske dagligvarebutikker i dag. Sjekk Meny, Coop Mega, Coop Obs. Du finner dem ofte også i inter­ nasjonale grønnsaksbutikker.

Forrige
Forrige

Stekt speilegg med chili crisp

Neste
Neste

Thai kylling og ris