Smashed gyoza
Foto: Studio Dreyer Hensley
Gyoza, bare uten bretting! Jeg er dårlig på å følge mattrender, men denne ropte rett og slett på
meg. Jeg var litt usikker på om jeg skulle ha den med i boka, men siden den er en av de mest lagrede av oppskriftene mine på Instagram, måtte jeg bare det (enda et bevis på at dere liker det enkelt)! Smashed gyoza er en enkel vri på de tradisjonelle japanske dumplingene. Her fordeler du fyll utover gyozaark, trykker dem flate og steker dem på begge sider. Nam!
CA. 28 STK
Ingredienser
400 g svinekjøttdeig
2 ss ingefær, finhakket 2 hvitløkfedd, finhakket 1 vårløk, finhakket
1 ss maisenna
1 ss østerssaus
2 ss lys soyasaus
1 ss sesamolje
1⁄2 ts hvit pepper gyozaark
nøytral olje, til steking
DIPPSAUS
5 ss lys soyasaus 2 ss riseddik
1 ts sesamolje
2 ss honning
2 ss crispy chiliolje fra Lao Gan Ma
1 ss frisk koriander, finhakket
TILBEHØR
en neve frisk koriander
finhakkete friske grønnsaker, for
eksempel gulrot i tynne staver
Fremgangsmåte
Bland ingefær, hvitløk og vårløk sammen med kjøttdeig i en stor bolle. Tilsett maisenna, østerssaus, soyasaus, sesamolje og pepper. Bland godt. Finn frem gyozaark, smør fyllet helt ut til kanten og trykk dem flate. Stek i olje på middels varme på begge sider til kjøttdeigen er gjennomstekt. Server sammen med dippsaus. Dryss over finhakket koriander.
Tips: Har du ikke en asiatisk dagligvarebutikk i nærheten? Du får kjøpt wonton og gyozaark i flere norske dagligvarebutikker i dag. Sjekk Meny, Coop Mega, Coop Obs. Du finner dem ofte også i inter nasjonale grønnsakbutikker.