Sataysuppe med nudler og peanøtter
Foto: Studio Dreyer Hensley
Dette er en varmende suppe som det ikke tar lang tid å lage. Suppen er perfekt kremet, toppet med stekt squash og kikerter i rød currypaste, koriander og lime. Du kan fint variere tilbehøret etter ønske. Suppen er ikke sterk og passer ypperlig til de minste i familien.
4 porsjoner
SUPPEBASE
1 stor sjalottløk
1 ss ingefær
5 hvitløkfedd
2 ss nøytral olje
4 ss peanøttsmør
2 ts rød currypaste
2 dl kokosmelk (ikke lett kokosmelk)
2 ss kyllingkraft/grønnsakkraft
8 dl vann
1 ts gurkemeie 3 ss sukker
1 ss soyasaus 2 ss fiskesaus 1–2 ss limesaft
TILBEHØR
300 g risnudler/eggnudler 150 g squash
1 stor sjalottløk, finhakket 2 ss nøytral olje, til steking 300 g kikerter
1 ts hvitløkpulver
1 ts paprikapulver smak til med soyasaus
TOPPING
frisk koriander, finhakket vårløk, finhakket
1 lime, i skiver
crispy chiliolje fra Lao Gan Ma (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
Legg risnudlene i bløt i varmt vann før du starter med suppen. Skrell og finhakk sjalottløk, ingefær og hvitløk. Varm opp litt olje i en dyp panne på middels sterk varme. Tilsett sjalottløk, ingefær og
hvitløk og la det surre til alt er mykt og gyllent.
Ha i peanøttsmør og rød currypaste og rør dette godt inn. Tilsett
kokosmelk, kraft, vann, gurkemeie, sukker, soyasaus, fiskesaus og limesaft. Kok opp og la suppen småkoke i 15–20 minutter. Smak til med sukker, fiskesaus og limesaft.
Vask squashen, skjær av stilken og endene og del den i terninger. Finhakk sjalottløk. Varm opp olje i en stekepanne på middels sterk varme. Tilsett sjalottløk og la den surre til den er myk. Ha i kikerter, hvitløkpulver og paprikapulver. Bland godt i stekepannen. Når kik ertene er nesten ferdige, kan du tilsette squashen. Stek til squashen er myk. Smak til med soyasaus.
Kok opp vann i en kjele og la risnudlene trekke i ca. 30 sekunder. Ha over i porsjonsskåler og server med squash og kikertblanding, litt finhakket koriander, vårløk, lime og chiliolje på toppen.